АГРОФОТО

Науковець представив три унікальні сорти перцю

21.02.2022 09:29
perez-870be12469dd5ba9f9fb99e5fec1a43f

Новий рік, нові сорти перців. Саме такий девіз науковця ​​Syngenta. Селекціонер запускає щонайменше три нових сорти зеленого, жовтого та помаранчевого сортів. Про це повідомляє hortidaily.com, пише agronews.ua.

Пітер Колберс пояснює, що робить ці сорти перцю такими унікальними.

Y08951 (жовтий) – менше проріджування, більша маса плоду.

Розпочнемо з нового сорту жовтого перцю Y08951, назву якого буде оголошено пізніше. Офіційно сорт буде представлений зовсім скоро. «Цей сорт має стійкість до ТМ3 і стійкість до цвілі. Він вийшов із випробування минулого літа з більшою вагою плодів, ніж у стандартного сорту, приблизно на 5-10 грамів важчим. Новий перець отримує таку вагу плодів завдяки своїй міцності, яка влітку більша в порівнянні з поточним стандартом», — каже Пітер.

Додатковою перевагою є те, що новий перець також більш зручний для праці. Адже з меншою вагою плодів у вас завжди буде більше праці зі збирання врожаю. Крім того, для цього сорту не потрібне проріджування щоб підтримувати вагу плодів.

Ще один важливий плюс нового сорту – він стійкий до внутрішньої гнилі.

«Ми провели багато випробувань з цього приводу, де іноді дуже цікаві сорти були відкинуті, оскільки вони були недостатньо стійкими до внутрішньої гнилі», – каже Пітер.

PR10215 (зелений) – швидко і продуктивно.

Наступний новачок – зелений перець PR10215. Він має трохи меншу вагу, ніж стандартні сорти.

За словами Пітера, цей новий сорт характеризується легким зав’язуванням взимку і швидким зростанням. Він на кілька днів швидший, ніж стандартний сорт. Ще однією перевагою для виробників є повільне забарвлення. За кольором він має гарний темно-зелений відтінок.

Крім того, сорт має стійкість до ТМ2 і його відносно легко вирощувати. Він є генеративним і легко пророщується; вам не потрібно вживати для цього екстремальних дій. У випробуваннях і у виробників сорт PR10215 виявився найкращим з точки зору виробництва.

O06927 (помаранчевий) – стійкий до внутрішньої гнилі, висока маса плодів.

Ринок помаранчевого перцю вже кілька років шукає новий хороший екземпляр, тому Пітер особливо задоволений новим сортом O06927, який бере участь у багатьох випробуваннях із виробниками в Бенілюксі.

За словами Пітера, новий апельсиновий перець набагато стійкіший проти внутрішньої гнилі, ніж інші сорти. Новий сорт із стійкістю до ТМ3, яка наразі є стандартом, також має більшу масу плодів. За своїм забарвленням він дуже відрізняється від інших помаранчевих сортів.

Крім того, Пітер описує O06927 як потужний сорт, який гарантує гарну продуктивність.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: