АГРОФОТО

Науковці вивели сорт огірків, який ніколи не буває з гіркуватим смаком

30.06.2021 11:31
background with cucumbers

Огірки не є якоюсь рідкістю на городах наших дачників по всій країні. Але все ж є у цієї культури екземпляри, які здатні здивувати навіть досвідчених садівників. Мова піде про сорти білих огірків. Про це повідомляє Perеbus, пише agronews.ua.

Одним із найпопулярніших і поширених сортів білих огірків є Білий ангел. Він має білу шкірку і шипи. Добре росте, як на відкритому повітрі, так і в теплиці. Чудова риса цього виду огірків, що він ніколи не буває з гіркуватим смаком. Сорт Білий ангел відмінно підходить для консервування, і, звичайно ж, для вживання в свіжому вигляді.

Даний сорт є гібридом, за термінами дозрівання належить до середньостиглих. Як правило, дозрівання наступає через п’ятдесят – п’ятдесят п’ять днів. Квіти зазвичай змішаного типу. У вазі один плід досягає зазвичай шістдесят – сімдесят грамів. У довжині огірок досягає сім – дев’ять сантиметрів. Поверхня плоду покрита невеликою кількістю білих шипів. Якщо огірки переростають, то втрачається свіжість в смаку. Як такого імунітету до захворювань даний сорт не має. Огірки гарні у вживанні свіжими, а також підходять для різних заготовок на зиму.

Нагадаємо, що на Херсонщині виводять сорт кавунів, стійкий до ультрафіолету.


Перегляди: 35
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: