НОВИНИ

Науковці створили дієтичний цукор із рослинних решток

22.06.2021 15:33
czukor

Американська компанія Supplant переробила на цукор побічну сільськогосподарську продукцію – стебла, листя, кукурудзяні качани та інші частини рослини, які інакше б пішли у відходи. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Компанія була заснована в 2017 році Томом Сіммонсом, який має ступінь доктора в галузі рослинництва.

Сіммонс розповідає, що для розщеплення довгих складних ланцюгів цукру у волокнистій сировині вони застосовують ферменти, що виробляються грибами. Таким чином отримуються укорочені ланцюги, які можна легше перетворити на цукор.

Звичайний білий тростинний цукор не містить клітковини та має високий глікемічний індекс, що спричинює стрибки цукру в крові. Натомість продукт Supplant, що виготовляється з клітковини, має нижчий глікемічний індекс, містить менше калорій, а також є пребіотиком.

Окрім забезпечення солодкості, цукор може змінювати текстуру певних продуктів, наприклад, хлібобулочних виробів. Проте Supplant заявляє, що її продукт у випічці, варінні та при карамелізації поводиться так само, як і тростинний цукор.

Минулої п’ятниці Supplant презентувала новинку в США у партнерстві з шеф-кухарем Томасом Келлером.

Кулінар застосував цукор для приготування ванільного морозива, яке пропонували на вихідних у ресторанах Келлера в Каліфорнії та Нью-Йорку.

В даний час Supplant співпрацює зі споживчими брендами, ресторанами та кухарями, щоб розширити присутність свого продукту на всьому ринку США.

Нагадаємо, що в Австралії в пустелі вирощують помідори.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: