НОВИНИ

Науковці створили білок з пива та картоплі

06.07.2021 16:38
848f310120b8dfd44ab9cfdd5deeda78

Іспанський стартап MOA Foodtech переробляє потенційні сільськогосподарські та харчові відходи у стійкий білок. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Аналітики підрахували, що до 2050 року завдяки світовому приросту населення, виробництво продовольства має зрости орієнтовно на 60%, а це потребує додаткових 593 млн га сільгоспугідь — вдвічі більше, ніж площа Індії.

Натомість MOA Foodtech розробив метод, який дасть здорову їжу для суспільства з уже існуючих відходів.

Інноваційне виробництво, оптимізоване штучним інтелектом, дозволяє перетворити побічні та харчові продукти за допомогою процесу ферментації в високоцінний білок. Для цього використовують цукор, пшеницю, кукурудзу, пиво, картоплю, фрукти та те, що могло б піти на харч для тварин.

МОА стверджує, що його продукт у порівнянні з яловичиною, потребує менше на 98% води, 99% — землі та створює на 85% менший вуглецевий слід.

«Одним із ключових факторів створення білка наступного покоління є ретельний відбір мікроорганізмів, які здатні перетворювати агропродовольчі побічні продукти в швидкозростаючий субстрат, що дозволяє реалізувати процес на промисловому рівні», — каже Боско Емпаранса, генеральний директор компанії.

Кінцевий продукт має високу харчову цінність, кажуть MOA Foodtech. Він містить 50-70% білка, є джерелом бета-глюканів, вітаміну В та омега-жирних кислот.

Крім того, створений протеїн «не має токсичних сполук, схвалений для споживання людиною, не містить ГМО». Інгредієнт також діє як підсилювач смаку.

Нагадаємо, що в Україні створили незвичайне морозиво.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: