НОВИНИ

Національному природному парку «Гуцульщина» передано майже 1,5 тис га земель

25.11.2020 17:02
Nats.-park-Gutsulshhyna

Урядом України ухвалено рішення про передачу в постійне користування Національному природному парку «Гуцульщина» частини земельних ділянок, вилучених у ДП «Кутське лісове господарство», загальною площею майже 1,5 тис. га. Про це повідомляє Урядовий портал, пише agronews.ua.

Парк площею 32,2 тис. га на території Косівського району Івано-Франківської області було створено у 2002 році на виконання Указу Президента України.

У постійне користування парку було надано землі площею 7,6 тис. га.

Втім, на ці землі довготривалий час керівництву парку не вдавалося оформити правовстановлюючі документи через саботування процесу окремими органами місцевої влади.

Протягом 2017-2020 років проводились численні наради та зустрічі для вирішення цих питань та було напрацьовано пропозиції передати землі парку у два етапи: спочатку земельні ділянки, з якими немає проблемних питань, решту – після додаткового опрацювання.

За результатами, розроблено проект землеустрою на площу земельних ділянок майже 1, 5 тис. га, а також проведено державну реєстрацію та присвоєно кадастрові номери.

Сьогоднішнє рішення Уряду дає змогу вже до кінця 2020 року виконати завершальний етап робіт – винести межі цих земельних ділянок у натуру (на місцевість), йдеться у повідомленні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: