НОВИНИ

Наступний рік буде непростим для українських агроекспортерів – думка

04.01.2020 12:35
ukrayina-zbilshyla-vdvichi-agroeksport-v-nigeriyu

Україні в 2020 році потрібно буде захищати і розширювати зайняті українським зерном позиції на ринках Азії і Африки, а також конкурувати з російською соняшниковою олією на ринках Індії та Китаю. Вирішення цих завдань спирається на стабільне зростання аграрного виробництва України. Про таку тенденцію сказав в своєму інтерв’ю генеральний директор компанії УкрАгроКонсалт Сергій Феофілов, пише Latifundist. 

За його словами, новий рік буде непростим для українських експортерів.

Сергій Феофілов також підсумував 2019 рік. Він виділив зростання експортної виручки.

«Тільки за перші три квартали 2019 року експорт трьох основних зернових культур (пшениця, ячмінь, кукурудза) приніс в Україну валюту на суму $ 6,8 млрд, що на 43% перевищує показники аналогічного періоду минулого року. Україна в минулому році збільшила відвантаження пшениці на ринки Азії та Африки, а також кукурудзи в Європу і Китай, поставила новий рекорд експорту соняшникової олії», – зазначає експерт.

Але аналіз УкрАгроКонсалт показує, що фізичні обсяги експорту зростають набагато швидше в порівнянні зі збільшенням валютної виручки. Україна по суті залишається величезним давальницьким цехом, оскільки сюди вливаються МТР, виробляється зернова і олійна сировина, яка потім переробляється в інших країнах, де і залишається основна маржа.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: