НОВИНИ

Настав крах економіки РФ

27.02.2022 15:01
1602329569_0_63_1200_738_640x0_80_0_0_0705073e6a2c8da7e8c7a761a93669db

Низку російських банків відріжуть від міжнародної платіжної системи SWIFT, що завадить проводити більшу частину фінансових операцій по всьому світу й ефективно заблокує експорт та імпорт РФ. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

“Російська армія здійснює варварські дії під час вторгнення в Україну. Вона бомбить і запускає ракети, вбиваючи невинних людей. Водночас весь світ бачить рішучий та хоробрий опір української армії та населення. Оскільки російські війська продовжують свій напад на Київ та інші українські міста, ми налаштовані продовжувати вживати рішучих заходів щодо Росії, що ще більше ізолює Росію від міжнародної фінансової системи та нашої економіки”, – наголосила вона.

Фон дер Ляєн додала, що в  координації з президентом США Байденом, президентом Франції Макроном, канцлером ФРН Шольцом, прем’єр-міністром Італії Драгі, а також прем’єр-міністром Канади Трюдо та главою уряду Британії Джонсоном посилюється міжнародна відповідь, і Європейський Союз та його партнери працюють над тим, щоб Путін не міг фінансувати свою військову машину.

“Таким чином ми зобов’язуємося забезпечити, щоб певну кількість російських банків було відрізано від SWIFT. Відключення банків від роботи глобальної міжбанківської платіжної системи, що домінує у світі, завадить їм проводити більшу частину своїх фінансових операцій по всьому світу й ефективно заблокує російські експорт та імпорт”, – додала президент Єврокомісії.

Окрім того, активи російського Центробанку заморозять, а також візьмуться за російських олігархів.

“Ми паралізуємо активи Центральному банку Росії. Це унеможливить транзакції та не дозволить ліквідувати активи. Ми працюватимемо над тим, щоб заборонити російським олігархам використовувати свої фінансові активи на наших ринках. Усі ці заходи суттєво нашкодять можливості Путіна фінансувати свою війну”, – підкреслила фон дер Ляєн.

Як повідомляв Укрінформ, в заяві Єврокомісії йдеться про те, що найближчим часом будуть запроваджені обмежувальні заходи, які не дозволять Центральному банку Росії використовувати свої міжнародні резерви для зменшення впливу міжнародних санкцій.

Активи ЦБ РФ на сьогодні становлять $643 млрд. Усі вони будуть заморожені.

Лідери Єврокомісії, Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії, Канади і США засудили війну Росії проти України та заявили про готовність застосувати додаткові обмеження проти Росії, у тому числі відключити її банки від SWIFT.

В Україні третю добу триває війна – 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Близько 4 години ранку 24 лютого РФ завдала ударів по Україні й почала війну.

Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: