НОВИНИ

Наслідком нападу на Україну для Росії стане ізоляція та повернення до рівня життя 90-х

10.03.2022 12:10
"•ëåáíàß " î÷åðåäü ⠗èòå, 1991 ãîä

Весь цивілізований світ розуміє, що зупинити наступ Росії на Україну та інші вільні країни можна лише шляхом припинення торгівлі з агресором, включно з нафтою та газом. Про це повідомляє graintrade.com.ua, пише agronews.ua.

Саме надприбутки від їх продажу дозволили Росії накопичити військовий потенціал та почати використовувати збройні конфлікти з метою підвищення світових цін на енергоресурси. Війна в Сирії та Лівії, де брала участь Росія, збільшувала дефіцит нафти на світовому ринку та кількість мігрантів до цивілізованих країн. Війна в Україні призвела до шаленого стрибка цін на нафту та пшеницю, які за два тижні виросли на 40-50%, а також викликала масштабну хвилю біженців з України до Європи, кількість яких наближається до 2 млн людей.

Західні країни надають Україні фінансову та збройну підтримку та запроваджують наджорсткі санкції проти Росії, що призведуть до швидкого дефолту та зубожіння населення, як це було у 90-х роках після розпаду СРСР.

Вчора президент США Джо Байден оголосив про введення в країні заборони на імпорт російської нафти та газу, та закликав інші країни світу приєднатися до такого рішення. «Захист демократії має свою ціну, проте ми усвідомлюємо, що повинні це зробити», – заявив він.

Експорт нафти та газу забезпечує половину валютних надходжень до Росії та є головним джерелом корупції, на якій збагачуються російські еліти.

Слідом за США про відмову від російських енергоносіїв заявили у Британії. Частка російської нафти у споживанні країни складає лише 8%, проте уряд Британії пообіцяв відмовитися від неї до кінця року, щоб не створювати незручностей для свого бізнесу та споживачів.

Єврокомісія 8 березня повідомила про створення плану повної відмови від російського газу, нафти та вугілля до 2030 року, тоді як до кінця 2022 року споживання російського газу зменшиться на дві третини.

Міжнародні компанії одна за одною згортають свою діяльність в Росії. Вчора про припинення роботи оголосили McDonald’s, Starbucks та Coca-Cola, що стало шоком для росіян, які досі не можуть зрозуміти, що вони також несуть відповідальність за вбивства мирних громадян сусідньої країни.

На 13-й день війни Росія за кількістю запроваджених проти неї санкцій випередила Іран та Північну Корею. Якщо проти Ірану протягом десятиріччя було запроваджено 3616 санкцій, а проти Сирії та Північної Кореї ще менше, то кількість санкцій проти РФ вже сягнула 5530.

В разі оголошення Росією дефолту курс руля впаде в кілька разів, а центробанк РФ вже перерахував всі валютні вклади населення понад 10 тис доларів у рублі за єдиним курсом.

Читайте також: На Закарпатті викрито та затримано агента ФСБ РФ та його співмешканку.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: