НОВИНИ

Насіннєва цибуля на заході України користується шаленим попитом

17.03.2019 10:26

В цьому році, незважаючи на значне зростання ціни, попит на насіннєвий цибулю надзвичайно високий. Про це повідомляє інформаційний центр “Інфо-Шувар”.

Істотне зростання ціни на насіннєвий цибулю в цьому сезоні пов’язане з високими цінами в Голландії, яка є головним постачальником цибулі в Україні.

Ріпчаста цибуля стає все більш популярною в Західному регіоні, хоча, він вважається суто південній культурою. Фахівці кажуть, що це пов’язано зі зміною клімату, останнім часом досить сильно впливає на регіональність виробництва плодоовочевої продукції.

За даними аналітиків, в січні і лютому 2019 року на ринку “Шувар” було продано майже 370 тонн насіннєвого цибулі, що на 40% більше, ніж в той же період 2018 року, при тому, що ціна на “сівок”, в порівнянні з минулим роком зросла в 2,5-3 рази.

За рік на майданчику ринку ОРСП “Шувар” продається близько 1,3 -1,5 тис. Т насіннєвого цибулі, майже половина цього обсягу реалізується в березні. Станом на 12 березня 2019 року, середня вартість насіннєвої цибулі 40-70 грн/кг (1,35 -2,70 €/кг).


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: