НОВИНИ

Насіння Pioneer продаватимуть під товарний кредит

01.11.2019 11:14
pioneer-kurkul-41127

Компанія Corteva, яка виходить у прямі продажі з насінням бренду Pioneer, готова продавати фермерам насіннєвий матеріал на умовах товарного кредиту. Таку інформацію озвучують наші джерела. За даними цю політику має затвердити комерційний директор Corteva Agriscience Андрій Андрюшко, повідомляє Kurkul.

За даними наших джерел, у найближчі 2 тижні компанія оголосить про рішення щодо товарного кредитування фермерів. Виданням Kurkul.com до компанії Corteva Agriscience спрямовано офіційний запит, відповідь на який, ми сподіваємось, надійде найближчим часом.

Фермери очікують від компанії-виробника більш вигідних умов кредитування, ніж їх пропонували дистриб’ютори — кредити з мінімальним першим внеском та під мінімальний відсоток. Такими очікуваннями вони поділились з нами в ході проведеного опитування. Агровиробники зазначають, що такий крок є логічним, враховуючи вихід компанії в прямі продажі.

«Якщо вони на прямі поставки стають, то має бути або ціна на порядок меншою, або варіація в специфікаціях — можна буде напряму домовлятись або про розстрочку абощо. Якщо вони дають дилеру дельту в 10%, наприклад, значить у них є ця вилка в 10%, у межах якої вони готові «сунутись». У зв’язку з цим можна добиватись або кредитування нульового, або прибирати цю дельту до, скажімо, 3%», — ділиться очікуваннями Павло Голуб, комерційний директор ТОВ «Черкаси-Дніпро Агро».

Запропонувати фермерам товарні кредити на насіння Pioneer обіцяють і представники компанії Corteva, які безпосередньо спілкуються з фермерами. Зокрема про це розповів Микола Бантов, директор ТОВ АХ «Мрія».

«Вони приїжджали до нас, взяли документи, обіцяли що і кредит буде, і ціна менша… Обіцяють дуже добре. Але ж справа в тому, що у мене їх гібриди «розмазались», я не буду їх, напевно, брати», — нарікає фермер на цьогорічні показники урожайності.

Загалом, на думку фермерів, кредитування на насіння буде корисним для них, враховуючи ситуацію, що склалась на ринку. Більшість проблем, за їх словами, стосуються необхідності заощаджувати кошти для викупу землі після зняття мораторію, а також низьких цін на зерно цього року.

«Ситуація критична в усіх. Якщо порахувати, що я цього року змолотив пшеницю і не продав її ні одного кілограма, бо вона або по такій ціні… або нікому не потрібна… Ніхто навіть не питає. Кукурудзу за базу зараз пропонують 3 450-3 500 грн/т. Що стосується насіння, то купувати ми його будемо навесні, аж у березні місяці, бо зараз така ситуація незрозуміла в країні з ринком землі, з продажем і всім іншим, а насіння коштує недешево, тому його будемо купляти тоді, коли будемо розуміти, на яку площу, скільки землі ми будемо засівати», — говорить Сергій Ковтун, директор СТОВ «Обрій».


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: