ВАЖЛИВО

Стало відомо, як зміняться ціни на традиційні “пасхальні” продукти

10.04.2020 15:32
1f0971be5c319dd33291186b121005c3_shutterstock_133492613

Представники великих гуртових та роздрібних торговельних мереж розповіли, як зміняться ціни на продукти, які найбільш затребувані у період Пасхальних свят в Україні. Про це пише agronews.ua.

Найбільше у передпасхальний період покупці цікавляться цінами на яйця.

“Що стосується яєць, то ми викладали на нашому сайті листи, стосовно запланованого деякими виробниками підвищення ціни на цей продукт. Перед Пасхою, десь 40% виробників, так, планують підвищення ціни”, – розповідає Юлія Печеная, директор із закупівель торговельної мережі “АТБ”.

Що стосується соняшникової олії та продуктів її переробки, які часто використовують при випікання традиційних хлібобулочних виробів на ці свята, то тут якихось несподіванок фахівці не очікують.

“Стосовно соняшникової олії: на поточний момент ситуація стабільна. Зросатння ціни не було, і на поточні два тижні ми не володіємо інформацією стосовно планованого (виробниками. Прим. ред.) зростання ціни “, – повідомляє Юлія Печеная.

Стосовно м’яса птиці наблюдалося невелике збільшення ціни. Цей товар може здорожчати в районі 3 – 5% від попереднього рівня. Наразі торговельна мережа веде перемовини стосовно строків поставок та можливого підвищення ціни на м’ясо птиці, каже фахівець.

Ціни на свинину, за даними гуртового ринку “Шувар”, наразі також зберігають стабільність. Свинина м’якоть наразі коштує від 110 грн/кг до 135 грн/кг на гурті. Сало по 70 – 80 грн/кг.

Що стосується борошна – найбільш затребуваного на Пасхальні свята продукту – то наразі гуртові ціни на нього, за даними гуртового ринку “Шувар”, не змінилися. Один килограм борошна вищого гатунку коштує в середньому 13 грн. Коридор цін становить 11 грн/кг – 16 грн/кг.

Нагадаємо, одна з головних причин зростання цін на продукти в Україні – паніка. Люди масово скуповують продукти через карантин.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: