НОВИНИ

Названо, що заважає українським садівникам пробитися у держзакупівлі

10.04.2020 14:02
spas3-356d1c591f22c173bd281c3817c06c89_5d53af7d7c1b7

На поточний час яблук у сховищах виробників в Україні достатньо, щоб закрити потреби у цій продукції до кінця сезону, але є проблеми у самих садівників, повідомив голова Асоціації “Укрсадпром” Олександр Матвієць, пише agronews.ua.

За його словами, запасів яблук в Україні достатньо, щоб стримати ціну і забезпечити відповідну якіть продукції у торговельних мережах.

Але у самих садівників є проблеми, каже фахівець. І вони часто не пов’язані із пандемією коронавірусу, а є системними проблемами галузі.

Наразі велика проблема для садівників – затримки у розрахунках з торговельними закладами. Через карантин, який введено у більшості країн світу та в Україні, реалізація продукції через ринки фактично зупинилася. Тож, чи не єдиним каналом збуту залишається торговельні мережі. Тож вчасні надходження коштів за реалізовану продукцію від ритейлу для садівничої галузі – чи не єдине джерело існування у поточний час.

Також, однією з великих проблем є те, що українським виробникам фруктів, зокрема, яблук, важко потрапити до системи держзакупівель. Наприклад, до тієї ж системи публічних закупівель РroZorro.

“Держзакупівлі через РroZorro не зупинено. Вони на сьогоднішній день працюють. Але, на жаль, вони працюють через посередників. Виробникам дуже тяжко пробитися, або прописані такі умови, що виробники не можуть там приймати участь”, – підсумував він.

Наразі це є проблемою. Тим більше, що закордонні та вітчизняні трейдери залюбки експортують українські яблука у різні країни світу.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: