ВАЖЛИВО

В Україні з полиць супермаркетів може зникнути гречка

10.04.2020 19:05
0

Ціна пропозиції від виробника на гречку занадто висока, тому торговельна мережа “АТБ” розглядає можливість призупинити закупівлю гречки, повідомила Юлія Печеная, директор із закупівель торговельної мережі “АТБ”. Про це пише agronews.ua.

“Що стосується круп, то наразі найбільша проблема – це гречка. Наша компанія розглядає рішення призупинити закупівлю гречки. Тому що ціна пропозиції у 45 грн/кг наразі є занадто високою. Тому ми дореалізуємо усі залишки, які у нас законтрактовано за меншою ціною. І можливо, на якийсь час, призупинемо закупівлі”, – розповіла вона.

На поточний момент гречка у торговельних мережах та гурті за більш помірними цінами все ще є. Так, станом на 10 квітня 2020 року гречка на гуртовому ринку “Шувар” коштує в середньому 33,70 грн/кг. Коридор цін становить 32 -36 грн/кг. Але це ті запаси гречки, які поки що є у гуртових компаній за старими гуртовими цінами. Якою буде ціна на гречку за новими закупівельними цінами наразі невідомо.

Нагадаємо, щоб подолати дефіцит деяких круп, у тому числі, гречки, в Україні зареєстровано Законопроєкт Уряду за №3310, який передбачає скасування імпортних мит на гречку, рис, жито та інші зернові культури до 1 липня 2020 року. Про це повідомив заступник міністра економіки — торговий представник Тарас Качка.


Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: