НОВИНИ

Найбільша агрокомпанія США за другий фінансовий квартал отримала чистий збиток майже $40 млн

22.04.2021 13:07
05_CHS_Kallispell_MT

CHS, провідний американський аграрний кооператив, опублікував результати за другий фінансовий квартал, що закінчився 28 лютого. Компанія повідомила про чистий збиток у розмірі $ 38,2 мільйона, у порівнянні з чистим прибутком в $ 125,4 мільйона в аналогічному періоді 2020 фінансового року. При цьому спостерігається значне збільшення доходів в аграрному сегменті і сегменті виробництва азотних добрив. Про це повідомляє USM, пише agronews.ua.

«Поліпшення торговельних відносин між США і зовнішньоторговельними партнерами, в поєднанні з нашими ініціативами щодо підвищення операційної ефективності, призвело до рекордного збільшення обсягів торгівлі зерном та олійними культурами, на тлі триваючого зростання цін – це значно поліпшило прибуток нашого аграрного сегменту, в порівнянні з попереднім роком », – повідомив Джей Дебертін, президент і генеральний директор компанії CHS Inc.

Також він зазначив, що сприятливі погодні умови для вирощування і загальна ефективність в аграрній сфері допомогли стимулювати попит на добрива та засоби захисту рослин.

«Наш енергетичний бізнес, хоча і демонструє поліпшення в порівнянні з попереднім кварталом, але як і раніше знаходиться в несприятливих умовах на ринку очищеного палива. Це пов’язано з пандемією коронавірусу і виключно високими витратами на обслуговування кредитів на поновлювані джерела енергії. Ці фактори призвели до зниження обсягів і маржі, що значно знизило прибуток, в порівнянні з попереднім роком », – розповів генеральний директор компанії CHS Inc.

Відзначимо, загальна виручка компанії за перші шість місяців 2021 фінансового року виросла до $ 17 млрд, у порівнянні з $ 14,2 млрд за аналогічний період минулого року (зростання + $ 2,8 млрд, або 19,8%). Також в CHS розповіли про підприємницькі ініціативи, серед яких зниження маркетингових та адміністративних витрат, а також боротьба з COVID-19.

«Мене надихає стійкість наших співробітників і їх відданість власникам в складному операційному середовищі, – сказав Дебертін. – Ми з обережним оптимізмом дивимося на вакцинацію та інші успіхи, досягнуті у відповідь на пандемію у всьому світі і можливий вплив вакцинації на наш місцевий і глобальний бізнес ».

«Коли ми дивимося вперед, в другу половину 2021 фінансового року, ми як і раніше прагнемо захистити фінансове здоров’я CHS, підвищувати ефективність всього нашого підприємства в інтересах власників і клієнтів і піклуватися про тих, хто залежить від нас, оскільки ми продовжуємо створювати можливості для всього сільського господарства », – резюмували в CHS.

Читайте також: UMG Investments Рината Ахметова побудує зерновий термінал в порту Південний.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: