НОВИНИ

Надійне рішення проти шкідників кукурудзи

20.07.2020 09:00
cdcebc4f-6d99-42fe-8ba9-0b3f9852572b

Помірні температури та відносна вологість, що наразі встановилися практично в усіх областях України, сприяють поширенню шкідників сільськогосподарських культур. Так, фахівці агрономічного департаменту «UKRAVIT» відзначають у посівах кукурудзи продовження льоту стеблового кукурудзяного метелика, його яйцекладку та відродження гусениць, а також літ бавовникової совки. Тож щоб вберегти свій врожай від потенційних втрат, спеціалісти компанії радять приділити посилену увагу інсектицидному захисту цієї культури: адже за недостатньо ефективного та несвоєчасного контролю втрати врожаю від цих шкідників можуть сягати до 40%.

«На сьогодні гусеницями стеблового кукурудзяного метелика пошкоджено 1-5% рослин кукурудзи у степовій та лісостеповій зонах, а гусеницями бавовникової совки навіть більше посівів кукурудзи, сої, просапних культур, овочів та багаторічних трав на півдні країни, і ця динаміка буде зростати, – відзначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. Ситуація ускладнюється ще й тим, що, окрім пошкоджень, які ці шкідники наносять кукурудзі, вони створюють сприятливі умови для проникнення та розвитку в рослинах грибкових хвороб, що в подальшому неминуче спровокує втрати якісних та кількісних показників зерна. Тож у таких умовах я рекомендував би ретельно проводити моніторинг за допомогою феромонних пасток у посівах кукурудзи і за потреби вдатися до інсектицидної обробки в період масового льоту-початку відродження гусениць, при перевищенні їх рівня ЕПШ».

Для контролю стеблового кукурудзяного метелика, бавовникової совки, а також спектра інших небезпечних шкідників кукурудзи Олександр радить застосовувати високоефективний інсектицид Колібріс (тіаклоприд, 280 г/л + новалурон, 120 г/л). Комбінація двох діючих речовин із різних хімічних груп забезпечує знищення шкідників на усіх стадіях розвитку та попереджує ризик виникнення резистентності. Тіаклоприд впливає на нікотин-ацетилхолінові рецептори шкідників, що призводить до порушення у них передачі нервових імпульсів; при цьому забезпечується швидкий «нокаут-ефект» (конвульсії та параліч), внаслідок чого шкідники гинуть. Новалурон порушує біохімічні процеси утворення хітину – складової кутикули шкідників, що робить неможливим перехід личинок з однієї стадії в іншу і призводить до їх загибелі.

Колібріс контролює широкий спектр шкідників із рядів Lepidoptera (Лускокрилі), Coleoptera (Твердокрилі), Hоmоptera (Рівнокрилі) та Diptera (Двокрилі) та забезпечує одночасно швидкий «нокаут-ефект» і тривалий період захисної дії. Він є ефективним і надійним рішенням проти популяцій шкідників, стійких до піретроїдів і фосфорорганіки, й при цьому – безпечним для ентомофагів та запилювачів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: