НОВИНИ

Надійний захист озимих культур від шкідників

07.04.2022 11:02
58382189_1277981812366518_2060973420291555328_n

Поступова зміна температурного режиму в бік потепління сприяє виходу із місць перезимівлі шкідливих організмів, зокрема комплексу шкідників озимих зернових культур і ріпака. Й подальше підвищення середньодобових температур спричинить дедалі більше заселення посівів шкідниками, застерігають фахівці UKRAVIT SCIENCE PARK.

«Погодні умови, що наразі склалися по всій території України, сприяють відродженню та поширенню в посівах озимих культур комплексу шкідників, – зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – За даними наших менеджерів із технічної підтримки з різних областей, наразі в посівах озимих зернових культур відзначається підняття у верхні шари ґрунту дротяників, несправжніх дротяників, личинок хлібних жуків і хрущів, гусениць озимої та інших підгризаючих совок; у південних областях триває активізація хлібної жужелиці, спостерігається літ злакових мух і цикадок, поява попелиці. Посіви ріпака озимого, насамперед у південних, центральних і західних областях, заселяють хрестоцвіті блішки, ріпакові прихованохоботники та інші види шкідників, і вже необхідно готуватися до другої інсектицидної обробки. Надалі пошкодження, спричинені ними, можуть призвести до зменшення листової поверхні озимих культур і їх ослаблення в цілому, а в деяких випадках, за сприятливих для шкідників гідротермічних умов у поєднанні з несвоєчасним та недостатньо ефективним контролем, навіть до часткової загибелі посівів. Крім того, місця пошкоджень рослин шкідниками стають вразливим місцем для інфікування численними хворобами. В комплексі це загрожує втратою значної частки майбутньої врожайності».

Щоб уникнути цих непродуктивних втрат, Олександр рекомендує ретельно проводити моніторинг стану посівів озимих культур і при перевищенні рівня ЕПШ шкідників застосувати високоефективний інсектицид Венон (клотіанідин, 200 г/л + альфа-циперметрин, 100 г/л).

Завдяки оптимально підібраному складу інсектицид забезпечує подвійну – контактну та системну дію. Клотіанідин володіє вираженою системною дією. Потрапивши до організму шкідника контактним або кишковим шляхом та досягнувши нервової системи, він блокує постсинаптичні холінергічні рецептори, викликаючи перезбудження нервових клітин, параліч і загибель. Альфа-циперметрин володіє контактною дією. Ця діюча речовина порушує проникність клітинних мембран і виступає інгібітором натрієвих каналів, в результаті чого відбувається надлишкове виділення ацетилхоліну під час проходження нервових імпульсів через синаптичний ланцюжок, і шкідник гине від сильного нервового перезбудження.

Венон забезпечує швидкий «нокдаун»-ефект і тривало контролює комплекс шкідників озимих культур, в тому числі стійких до піретроїдів. В посівах зернових він відмінно справляється з клопом шкідливою черепашкою, попелицями, трипсами, хлібними жуками, блішками, цикадками, злаковими мухами. На ріпаку від показує відмінні результати проти стеблового капустяного прихованохоботника, пильщика, стручкового комарика, ріпакового квіткоїда, хрестоцвітих блішок, попелиць, клопів, совок. Застосувавши цей інсектицид своєчасно, ви надійно захистите посіви озимини від комплексу небезпечних шкідників.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: