НОВИНИ

Надійний контроль дводольних бур’янів у посівах зернових

25.04.2022 09:01
278783838_655212052213976_2858032682806784953_n

Дводольні бур’яни, озимі, зимуючі, а згодом і ярі, – справжній виклик для аграрія. Адже, за науковими даними, втрати врожайності за недостатнього або несвоєчасного контролю забур’яненості дводольними бур’янами можуть сягати до 50%. Тож експерти UKRAVIT SCIENCE PARK радять своєчасно взяти ситуацію під контроль, аби уникнути потенційних втрат.

«Серед бур’янового угруповання в посівах зернових культур у весняний період найбільш поширеними та шкодочинними є однорічні та багаторічні дводольні види, – зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Окрім традиційних видів бур’янів, на полях поширена ще падалиця соняшника та ріпака, оскільки останні в багатьох регіонах є основними попередниками зернових. Шкода культурам від забур’яненості може бути дуже різна: це й конкуренція за ресурси для повноцінного росту та розвитку, і алелопатичне пригнічення, а надалі – технологічні втрати при збиранні, а також післязбиральна доробка зерна. Відповідно, все це виливається у суттєвий недобір по врожайності для аграрія. Тож контроль забур’яненості дводольними видами бур’янів навесні – важливий елемент технології вирощування зернових культур, як озимих, так і ярих».

Для ефективного знищення широкого спектра дводольних видів бур’янів та падалиці соняшника і ріпака Олександр рекомендує застосувати післясходовий системний гербіцид Агент (2,4-Д 2-етилгексиловий ефір, 452 г/л, у кислотному еквіваленті, 300 г/л + флорасулам, 6,25 г/л.). 2,4-Д у його складі – діюча речовина ауксинового типу. Вона блокує дію гормону росту рослин і впливає на ростові процеси клітин бур’янів. Флорасулам – інгібітор ацетолактат синтази, який є основним ензимом у біосинтезі амінокислот, таких як ізолейцин, лейцин і валін. Така комбінація діючих речовин із різними механізмами дії дозволяє гербіциду контролювати максимально широкий спектр однорічних дводольних, в т. ч. стійких до 2,4-д і МЦПА, та деяких багаторічних дводольних бур’янів.

Агент забезпечує високу швидкість дії на бур’яни і може застосовуватись в ширшому, порівняно з іншими формами препаратів групи 2,4-Д, температурному діапазоні, що є актуальним для мінливих умов весняного періоду. Він має досить широке «технологічне вікно» застосування, що дозволяє обирати гнучкі терміни для обробок. Крім того, гербіцид добре сумісний з іншими препаратами і не має післядії на наступні культури в сівозміні, що робить його використання максимально ефективним, безпечним і зручним.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: