НОВИНИ

Нацбанк пропонує повернути оподаткування імпорту

05.06.2022 11:23
Оподаткування

У Національному банку України пропонують, окрім повернення до оподаткування імпорту, запровадити додатковий імпортний збір на позиції некритичного імпорту. Про це заявив заступник голови НБУ Юрій Гелетій, передає Економічна правда, пише  agronews.ua.

«Потрібно спочатку повернутися до оподаткування імпорту, і ми сподіваємося, що ця ініціатива буде реалізована парламентом, а також запровадити додатковий імпортний збір на некритичні категорії імпорту», – сказав заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

За його словами, ці кроки стимулюватимуть надходження до держбюджету і дозволять підтримати українського виробника. Також це знизить тиск на валютний ринок.

Водночас заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук додав, що система критичного імпорту добре спрацювала у перші місяці війни, коли дозволила обмежити попит на валюту за окремими напрямками.

«Але після того, як економіка почала відновлюватися, цей механізм почав гальмувати її відновлення. Саме з цим було пов’язане додавання багатьох позицій до переліку критичного імпорту з боку Мінекономіки», – резюмував Ніколайчук.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: