НОВИНИ

Набув чинності режим рибальства у Чорному морі

02.03.2021 10:06
promyshlennyy_vylov_ryby_v_krymu_znachitelno_vyros__1_2016_01_27_09_46_07_650x410

Набули чинності режим рибальства у Чорному морі та квоти на вилов у водоймах та морях України, затверджені Міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Романом Абрамовським. Про це повідомляє пресслужба Міндовкілля, пише agronews.ua.

Режим рибальства у Чорному морі встановлює правила вилову для промисловиків. У документі визначено знаряддя, місця вилову, вимоги до суден, що його здійснюють, їх кількості та умови нерестової заборони. Мета документа – встановлення умов ощадливого промислового рибальства, аби захистити мешканців моря.

Кількість та вид дозволеної для вилову риби чи інших водних живих ресурсів, визначено у спеціальних квотах. Вони щороку оновлюються з урахуванням вже затверджених лімітів.

Нагадаємо, що ліміти визначають обсяги і види прісноводної та морської риби, молюсків, ракоподібних, водоростей, які можна ловити у водоймах України. А квоти – обсяги та види для кожного промислового рибалки окремо. Це роблять, аби зберегти довкілля та мешканців водойм.

Аби рибалки-промисловики у найкоротші строки могли розпочати свою діяльність не лише у Чорному морі, а й у всіх інших водоймах та морях України, Міндовкілля працює над завершенням процедурних питань для затвердження Режимів рибальства у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) України та Азовському морі із затоками.

Нагадаємо, що третина прісноводної риби у світі знаходиться на межі зникнення.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: