ВАЖЛИВО

НААН давно перестала генерувати реальні інновації для агросектору, – Сластьон

28.08.2020 15:02
Screenshot_3

Національна академія аграрних наук України вже давно перестала генерувати реальні інновації для агросектору. Про це заявив Роман Сластьон, генеральний директор УКАБ. Про це повідомляє пресслужба Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), пише agronews.ua.

“Довкола Національної академії аграрних наук України вчергове розгортається скандал. Днями Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальне провадження за фактами зловживань в НААН України”, – підкреслюють у повідомленні.

Також у повідомленні зазначають, що згідно звіту Рахункової палати, на початок 2020 року в постійному користуванні НААН перебувало 465 тис. га землі, але до Державного земельного кадастру внесені відомості лише про 320 тис. га — 69%. Дані про решту 145 тис. га земель відсутні. Реєстрація права постійного користування земельними ділянками також здійснена частково.

“Остання більш-менш сильна сторона НААН – вітчизняне насінництво, також далеко позаду компаній приватного сектору, не кажучи вже про решту ресурсів та технологічних рішень для АПК”, – наголосив Роман Сластьон.

Він додав, що насінництво НААН можна без проблем трансформувати в приватні підприємства, які будуть працювати більш ефективно та підвищать свою конкурентноздатність на українському ринку.

“Реформування НААН вже давно мало б бути проведено, проте щороку це питання відтягується на потім, лише поглиблюючи існуючі проблеми”, – прокоментував він.

Роман Сластьон підкреслив, що корупційні скандали навколо аграрної академії щодо незаконного розподілу земель, спільної діяльності з приватними структурами в формі прихованих орендних відносин чи прихованої реалізації частини зібраного врожаю, з’являються мало не щомісяця.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: