НОВИНИ

На Житомирщині засуджено посадовця за незаконний продаж 177 т зерна

08.09.2021 10:03
128354-1_large

За публічного обвинувачення Житомирської обласної прокуратури вироком суду посадовця філії публічного акціонерного товариства визнано винним у привласненні 177 тонн зерна різних сільськогосподарських культур на загальну суму понад 815 тис грн шляхом зловживання службовим становищем (ч.ч. 3, 4 ст. 191 КК України). Про це повідомляє Генпрокуратура, пише agronews.ua.

Чоловіка засуджено до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на 3 роки.

Також за позовом прокурора з обвинуваченого стягнуто завдані державі в особі публічного акціонерного товариства збитки на загальну суму понад 815 тис грн.

Встановлено, що начальник дільниці сільськогосподарського виробництва філії одного з публічних акціонерних товариств Житомирщини, умисно, з корисливих мотивів, на власний розсуд розпорядився ввіреними йому товарно-матеріальними цінностями. Посадовець, будучи матеріально відповідальним за зберігання на складах зерна кукурудзи, пшениці, сої та її зерновідходів, дав вказівку підлеглим навантажити великовагові автомобілі зерном та відправити покупцю, з яким попередньо домовився через мережу Інтернет.

Нагадаємо, що Ціни на кукурудзу під тиском значно змінилися.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: