НОВИНИ

На Житомирщині зафіксовано спалах АЧС

11.02.2022 15:31
1510062848_35028777

Спалах африканської чуми свиней виявили на підсобному господарстві Житомирської виправної колонії №4. У колонії для власних потреб, на випадок перебоїв з постачанням м’ясної продукції, вигодовувалося 95 свиней. Про це повідомляє times.zt.ua, пише agronews.ua.

Наразі в установі працює група швидкого реагування. Фахівці з’ясовують епізоотичну ситуацію і та проводять епізоотичне розслідування щодо встановлення причин загибелі тварин, джерел і шляхів можливого занесення збудника африканської чуми свиней (АЧС). Вживаються заходи по недопущенню поширення збудника хвороби за межі колонії.

Діагноз африканська чума свиней (АЧС) був встановлений Житомирською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби, куди попередньо відправили відібраний біологічний матеріал.

З цієї причини сьогодні у Житомирській міській раді зібралась на термінове засідання позачергова  міська надзвичайна протиепізоотична комісія., За рішенням комісії все поголів’я свиней на території колонії мають умертвити безкровним методом,  спалити та захоронити залишки трупів  в місці їх виявлення,а місце спалення обробити хлорним вапном.

Окрім того, на території виявлення спалаху АЧС вирішено встановити 40-денний  карантин.

Читайте також: Українські птахівники згортають виробництво.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: