НОВИНИ

На Житомирщині з літаків проведуть щеплення диких тварин проти сказу

29.08.2021 13:35
fddf642c140413ce

На початку вересня на території Житомирської області проведуть кампанію з вакцинації від сказу диких м’ясоїдних тварин – над лісовими та польовими угіддями з літаків розкидають принади з вакциною. Про це повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, пише agronews.ua.

Розповсюдження принад, які містять високоімунну безпечну вакцину, здійснюватиметься за допомогою авіатранспорту зі злітно-посадкової смуги, яка розміщена поблизу міста Малин. Розкидають приманку з вакциною по всій території області за винятком населених пунктів, водойм, автомагістралей та заборонених зон для польотів цивільної авіації.

“Головне управління Держпродспоживслужби звертається до мешканців Житомирщини з проханням: якщо випадково знайдете в лісі чи на околиці села принади з вакциною, не потрібно торкатися їх, розламувати, переносити в інше місце, а залишати привабливими для тварин. Категорично забороняється будь-яке інше використання кинутих з літака приманок з вакциною, незважаючи на те, що вона є цілком безпечною”, – йдеться у повідомленні.

Приманка з вакциною безпечна для тварин і людей, має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку з запахом м’ясо-кісткового борошна. Всередині міститься желеподібна капсула з вакциною проти сказу.  Вакцини створюють специфічний імунітет при пероральному застосуванні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: