НОВИНИ

На Житомирщині висіяли майже 65 тонн лісового насіння

18.05.2021 16:34
lis-dereva

Лісівники Житомирщини висіяли в розсадниках та теплицях майже 65 тонн лісового насіння. Наразі роботи з висівання вже завершили на загальній площі понад 23 гектари. Наступного року з цих посівів планують мати близько 40 мільйонів сіянців. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє пресслужба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, пише agronews.ua.

Таким чином лісівники області уже готуються до лісокультурної кампанії 2022 року. Аби мати в достатній кількості якісного садивного матеріалу – до робіт цих ставлення особливо відповідальне. Адже тут закладається майбутнє лісу.

Відтак роботи ці лісівники розпочинають ще з ранньої весни. Спочатку готують грунт та насіння. До власне висівання приступають лише з настанням сприятливих погодних умов.

«Основною лісоутворюючою породою на Житомирщині є сосна, – говорить начальник Житомирського ОУЛМГ Віктор Сахнюк, – тож левову частку площ під посіви відводять саме цій культурі. Особлива увага і дубовим насадженням – жолудя висіяли 55 тонн . Крім того, висіяли ялину, модрину, ясен, клен – усього понад 20 порід».

Тепличне господарство держлісгоспів області займає площу 2,6 гектара. Окрім звичайних сіянців тут до наступного року планують виростити ще й близько мільйона сіянців із закритою кореневою системою.

Якщо висівання проводять як ручним способом, так і механічним, то доглядають за сходами лише вручну. І треба сказати, що робота достатньо копітка. Спеціалісти ретельно слідкують і за температурним режимом, і за вологістю, і щоб шкідників чи хвороб не допустити, і буряни вчасно виполоти.

Тепличне господарство держлісгоспи області постійно модернізовують. Вже в цьому році в лісогосподарських підприємствах встановлено 10 нових теплиць з використанням новітніх технологій, з сучасними системами зрошування, кліматконтролю тощо.

Нагадаємо, що на Буковині лісівники вирощують екзотичні дерева, які «лікують» ліс.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: