НОВИНИ

На Житомирщині вирощують рідкісні екзотичні фрукти

17.11.2021 16:05
yx-img-1112-1110x833r

Банани, інжир, бамбук, лимон, гранат, фейхоа та інші екзотичні фрукти – це не тропічний сад і не теплиця фермера, це зимовий сад Житомирського трамвайно-тролейбусного управління. Тут розводять саджанці екзотичних рослин та щороку збирають плоди незвичайних для наших широт фруктів. Про це повідомляє Телеканал СК1, пише agronews.ua.

Приміщення для зимового саду побудували тут ще кілька десятиліть тому, між технічним цехом та адміністративною будівлею. Опікується екзотами в трамвайно-тролейбусному управлінні технічна працівниця Наталія Новак.

Наразі в саду Житомирського ТТУ достиг інжир і працівники підприємства можуть спробувати урожай цього року. Екзотичні фрукти не продають – вирощують їх “для душі”. Зимовий сад – улюблене місце працівників управління. Тут можна відпочити чи випити кави. Також тут практикують заняття з ароматерапії.

Також нещодавно зібрали урожай бананів. Після отримання плодів рослину зрізають – вона більше не буде плодоносити. На місці старих бананів пані Наталія висадить нові саджанці.

Обслуговують екзоти лише за рахунок транспортного управління. Раніше тут навіть проводили екскурсії, але через карантин відвідувачів до зимового саду більше не пускають. Наразі Житомирське трамвайно-тролейбусне управління шукає спонсорів для розвитку екзотичного місця.

Українські садівники не лише вирощують екзотичні фрукти, а й виводять нові сорти. Так, на Херсонщині займаються селекцією хурми, на Закарпатті виводять нові сорти ківі, а садівник Анатолій Потій з Київщини навіть вивів новий сорт лимонів – “Київський”.

Читайте також: Україна вперше в історії почала імпортувати огірки з Росії.



Перегляди: 10
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: