НОВИНИ

На Житомирщині виробляють альтернативу пластиковим пакетам

08.06.2021 12:36
bio-pakety-chy-eko-sumky-chym-zaminyty-plastykovi-pakety

7 червня Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про обмеження обігу пластикових пакетів в Україні. Суспільне Новини з’ясували, чим житомирянам замінити пластикові пакети, пише agronews.ua.

Світлана Іванова-Голан почала плести еко-сумки три роки тому. За словами жінки, на виготовлення однієї торбини у неї йде два дні. Суспільному Світлана розповіла, що плете сумки з натуральних матеріалів.

“Вони є економічним, практичним і, звичайно ж, екологічним продуктом, бо є найпрекраснішим замінником пластику і пакетів, які щодня накопичуються вдома і негативно впливають на навколишнє середовище. Торба виготовляється з натуральних бавовняних ниток, також можна комбінувати бавовну і льон. Головне – взяти правильний гачок, бо від нього залежить, чи буде боляче руці працювати. Фактично, це річ, яка буде використовуватися по життю постійно. Готова сумка розтягується по мірі того, як у неї щось кладуть. Сюди вміститься хоч дві п’ятилітрові пляшки. Ви її (торбу – ред.) придбали лише один раз, і вона у вас постійно. Тобто всі затрати себе виправдовують”, – розповіла Світлана.

Представниця гіпермаркету Лідія Лутай розповіла, що в супермаркетах міста побільшало покупців, котрі користуються своїм пакуванням, або ж обирають на касах альтернативу пластиковим пакетам.

“В нашій мережі представлені крафтові пакети на 5 та 7 кілограмів, а також сумки-шопери, як альтернатива пластику. В нашій мережі заведені пакети, які виробляються з переробленого пластику. На відділі з овочами та фруктами і сипучими товарами представлені мішечки багаторазового використання, і є люди, які їх обирають”, –зазначила Лідія Лутай.

З 2019 року в Житомирі запровадили проєкт “Ця торба”, в рамках якого житомирянам пропонують купити еко-сумку за собівартістю.

“Ми виготовили більше трьох тисяч еко-сумок. Сьогодні ми маємо ще частину еко-сумок, які можуть придбати жителі міста. Сподіваємося, коли реалізуємо існуючу партію, зможемо замовити додаткову для подальшого поширення серед житомирян”, – розповів директор комунальної установи “Агенція розвитку міста” Борис Пахолюк.

Нагадаємо, коли в українських супермакетах зникнуть пластикові пакети.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: