НОВИНИ

На Житомирщині влаштують лавандовий фестиваль

02.07.2021 18:40
dazh-10884

В смт Пулини на Житомирщині 3 липня відбудеться лавандовий фестиваль, під час якого відкриють музей лаванди та проведуть ярмарок лавандової продукції. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

«Фестиваль проводимо вже вчетверте. Звичайно, лавандає візитівкою Пулинського лавандового фестивалю, але основна його ідея – це популяризація громадської активності та благодійності. Ми ініціювали цей фестиваль для того, щоб показати громаді, коли люди об’єднуються, то можуть самі створювати місця для відпочинку, якісне дозвілля, сімейний відпочинок», – розповіла організатор фестивалю, голова правління громадської організації «Пулинський громадський центр» Надія Сірик.

За її словами, під час заходу функціонуватимуть майстер-класи, виставка художніх творів, ярмарок лавандової продукції, фотозони та будуть ігри і розваги для дітей.

«Ми також відкриємо музей лаванди, де розповімо про сорти, її вирощування, догляд за рослиною, історію фестивалю та продукцію, що виготовляють з лаванди, виставкові зразки якої ми представимо», – додала організатор фестивалю.

У гостей фестивалю буде нагода помилуватися і цвітінням лаванди. Сірик зауважила, що через несприятливі погодні умови частину рослин втратили, але навесні висадили 100 нових кущів лаванди.

Фестиваль розпочнеться о 16.00.

Нагадаємо, що на Київщині працює незвичайна екоферма.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: