АГРОРЕГІОНИ

На Житомирщині відкрили соціальну пекарню

15.06.2022 12:11
khleb-chernyj

У Житомирській області під час війни вирішили заснувати власну пекарню «Потіїв хліб» і тепер можуть за добу випікати майже 2 тис. хлібин. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА, пише agronews.ua.

«На початку повномасштабного вторгнення росії керівництву Потіївської громади прийшла ідея забезпечити жителів громади хлібом. Адже під час війни це питання торкнулося дуже гостро не лише українців, а й усього світу. За два місяці голова громади Марина Плечко разом із однодумцями знайшли приміщення, обладнали його сучасною технікою та зробили необхідний ремонт. Це дало змогу надати нові робочі місця та зробити внесок у підтримку людей, що постраждали внаслідок війни», — розповідають в Житомирській ОВА.

Перший заступник начальника Житомирської районної військової адміністрації В’ячеслав Авраменко зазначив, що Потіївська громада багата на аграріїв, і проблем з борошном точно не буде.

«Потіїв хліб» буде налаштований на випікання хлібобулочних виробів для військових, переселенців, малозабезпечених, людей з інвалідністю, багатодітних сімей тощо. За добу є можливість випікати майже 2 тис. хлібин та багато інших хлібних виробів.

Станом на 9 червня 2022 р. в Житомирській області відновили роботу 100% підприємств харчової промисловості.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: