НОВИНИ

На Житомирщині відкрили першу в Україні надсучасну ферму

22.09.2021 15:02
d1e3c05-cowinvms-7751

У селі Почуйки на Житомирщині урочисто відкрили II чергу Роботизованої ферми майбутнього Lely. Про це повідомляє 0412.uа, пише agronews.ua.

«Це надважлива подія у аграрному житті регіону та всієї України. Хочу подякувати групі компаній та агрохолдингу «Ерідон», які ще 14 років тому обрали для реалізації цього масштабного проєкту саме нашу область, а в 2015 році побудували I чергу роботизованої ферми із англійським обладнанням. Сьогодні село Почуйки на Житомирщині є експериментальним майданчиком для розвитку молочної галузі та прикладом для наслідування для всієї України. Сюди приїздять за досвідом з різних куточків країни, а вчитись дійсно є чому.

Територія ферми дуже грамотно логістично впорядкована, а найсучасніше обладнання дозволяє отримувати від корів молоко екстракласу. Дуже важливо, що це обладнання працює з максимальною турботою про здоров’я тварин. Ми пишаємось, що на території Житомирської області функціонують найсучасніші ферми не лише в Україні, а і у всій Східній Європі. Незабаром також закінчують будівництво нових товарно-молочних ферм на Житомирщині за європейськими стандартами ПП «Галекс Агро» та ПАФ «Єрчики». Галузь молочної промисловості є однією з найбільш динамічних та перспективних в нашій країні і приємно усвідомлювати, що наша область позиціює себе як прогресивний агрохаб», – сказав голова обласної ради Володимир Федоренко.

Першу чергу роботизованої молочної ферми, яку побудувала провідна компанія в українському агробізнесі «Ерідон» було відкрито в приватному сільськогосподарському підприємстві «Україна» на території села Почуйки у липні 2015 року. Весь комплекс збудований цілковито з нуля за найсучаснішими стандартами. Перша черга інвестпроєкту компанії «Ерідон» включала комбікормовий цех, машинно-тракторний парк, дві ємності для зберігання зерна, 3 сіносховища, 4 силосних ями, 2 лагуни, телятник, родильне відділення і корівник на 500 корів. Обсяг інвестицій склав близько 160 млн грн, з них 80 млн грн. – вартість тваринницького комплексу.

Будівництво другої черги дозволило збільшити кількість тварин до 1000 голів. Ферма укомплектована провідним стійловим обладнанням, в приміщеннях підтримується оптимальний для тварин мікроклімат. Доїння здійснюється виключно роботизованим обладнанням, що гарантує якість молока, здоров’я тварин та збільшення продуктивності до 35%.

«У ПСП «Україна» було прийняте рішення на користь роботизованої техніки нідерландської кампанії Lely, адже це провідний світовий виробник. Головна ідея роботизованого доїння – максимально наблизити життя худоби до природних умов та підвищити за рахунок цього ефективність надоїв. Тварина сама вибирає час для доїння, постійно перебуває в одному приміщенні та при цьому вільно рухається, не отримуючи жодного стресу. Запатентована гібридна рука-маніпулятор рухається разом із коровою та повністю імітує рухи тварини. Один робот на нашій фермі обслуговує 60 корів», – розповів директор агрохолдингу «Ерідон» Володимир Яковчук.

Застосування сучасних доїльних роботів на молочній фермі ПСП «Україна», за словами керівника, дало змогу підвищити надої до 5 л на день.

Також у Почуйках планують створити потужний сучасний сервісний центр Lely та навчально-тренувальний центр, аби оператори, які працюватимуть з цим обладнанням могли отримати відповідний сертифікат.

Нагадаємо, що Стало відомо, чому ліквідовано найбільшого виробника мінеральних добрив в Україні.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: