НОВИНИ

На Житомирщині судитимуть злочинців за незаконну вирубку державних лісів

30.06.2021 10:35
vyrubka-lesov-problema-posledstvija-i-puti-reshenija-8fec31d-1280x720

За матеріалами ДБР судитимуть учасників організованої групи, яка незаконно вирубала державні ліси на Житомирщині. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, пише agronews.ua.

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування стосовно учасників організованої злочинної групи. Вони незаконно вирубували деревину на території Покровського лісництва ДП «Олевське лісове господарство» на Житомирщині.

Через дії зловмисників лише протягом серпня—вересня 2019 року заподіяно шкоду державі приблизно на 2,5 млн гривень.

Встановлено, що організував злочинну групу керівник держпідприємства. До її складу у різні періоди входило 14 осіб, зокрема:

– посадовці державної лісової охорони держлісгоспу;

– посадовець спеціалізованої лісозахисної організації;

– фізичні особи—підприємці.

Ділки вносили до офіційних документів занижені дані про кількість та якість дерев, які відводили нібито для санітарної рубки. Потім необліковані дерева вирубували і реалізовували без відображення в документації.

Учасники групи обвинувачуються у незаконній порубці лісу, підробленні документів, перевищенні влади та службовому підробленні (ст. 246, 358, 365, 366 Кримінального кодексу України за різними видами співучасті).

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Розслідування проводилось за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, оперативний супровід – СБУ.

Нагадаємо, що злочинна група «кинула» працівників агропідприємств на 1,2 млн грн.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: