АГРОРЕГІОНИ

На Житомирщині на деревообробному підприємстві загинула 16-річна дівчина

17.09.2022 16:05
c9f7d5a903188f4e2dfc6cd46b84b66b_preview_w440_h290

У Харитонівській громаді Житомирського району на деревообробному підприємстві загинула 16-річна дівчина. Робітниця працювала біля електроподрібнювача і її затягнуло до рухомих частин. Про це розповіла речниця Нацполіції у Житомирській області Алла Ващенко. Повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

За її словамиблизько 11:30 до поліції надійшло повідомлення від медиків про загибель на деревообробному підприємстві у Харитонівській громаді 16-річної жительки одного з сіл.

“Попередньо встановили, що дівчина виконувала роботу з подрібнення гілля за допомогою електричного станка, – каже Алла Ващенко. – В якийсь момент до рухомих частин подрібнювача затягнуло руку робітниці. Отримані внаслідок події тілесні ушкодження виявилися несумісними з життям”.

“У ході першочергових перевірок правоохоронці встановили, що загибла не була офіційно працевлаштована на підприємство, а за чинним законодавством через недосягнення повнолітнього віку не могла бути допущена до виконання робіт з підвищеною небезпекою, – каже Алла Ващенко. – Відтак наразі вирішується питання про додаткову правову кваліфікацію – за частиною 2 статті 172 Кримінального кодексу України”.

Нині тривають подальші перевірки та призначені слідчими експертизи.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: