НОВИНИ

На Житомирщині екологічна катастрофа принесла збитків на десятки млн грн

27.08.2021 12:44
shutterstock_1644495967-750x500

Державна екологічна інспекція оцінила збитки від забруднення річки Тетерів неочищеними каналізаційними стоками в Житомирі у майже 23 млн грн. Про це повідомляє голова Держекоінспекції Андрій Мальований, пише agronews.ua.

«Держекоінспекція розрахувала майже 23 млн грн збитків за забруднення річки Тетерів, що спричинило КП «Житомирводоканал», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Житомирводоканал скинув у річку 120 тис. кубометрів неочищених стічних вод. В результаті це не лише забруднило річкову воду, але спричинило загибель понад 27 тис. одиниць риби.

Окрім цього, у зразках забрудненого ґрунту виявили перевищення вмісту амонію в 3 рази, фосфору в 1,5 раза, хлоридів у 2,5 раза.

Держекоінспекція оцінила збитки від скиду неочищених стічних вод у 13,1 млн грн, загибель водних живих ресурсів – у 8,9 млн грн, забруднення земельних ресурсів – у майже 880 тис. грн.

На директора водоканалу склали адмінпротокол за порушення правил охорони водних ресурсів, а всі матеріали спрямували до правоохоронних органів.

Нагадаємо, що на вихідні погода зміниться кардинально.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: