АГРОРЕГІОНИ

На Житомирщині аграрій створив унікальну машину для обробітку та сівби

28.10.2022 15:20
img_20210807_192443

Олександр Дмитрук, котрий вирощує різні сільськогосподарські культури, створив власне конструкторське бюро, де розробниками агрегатів є саме фермери. Вони постійно діляться новими ідеями, а колектив бюро їх упроваджує. Про це AgroTimes розповідає власник ФГ «Вітам» (Житомирська обл.) Олександр Дмитрук, пише agronews.ua.

Зірка «Конструкторського бюро „Дмитрук”» – універсальний агрегат, що виконує всі ґрунтообробні та посівні операції за технологією Овсінського. Поки що вона не надто поширена серед аграріїв, утім, сьогодні може стати справжнім порятунком для малого чи середнього фермера. Адже знаряддя, яке розробив Олександр Дмитрук, окупає себе за рік навіть у господарстві із земельним банком від 300 га. Ним можна як сіяти, так і виконувати звичайне закриття вологи.

робочий орган для весняного закриття вологи

Сам розробник уже 9-ий рік успішно господарює без застосування добрив. Та оскільки більшість українських аграріїв звикли сіяти з добривами, то конструкція машини передбачає бак і для них, що також можна використати для сівби дрібнонасінних культур.

«Метал використовуємо український. Так, якість його гірша, ніж імпортного, та в нас є машини з 2015 року, що досі справно працюють і не мали багато ремонтів. А вартість наших агрегатів набагато нижча. Разом із тим підтримуємо вітчизняного виробника. Та й відгуки фермерів позитивні, а це – головне. А от лапи та стійки від іспанської компанії Bellota. Підшипники – японські. Їх, до речі, небагато – всього чотири, що значно спрощує обслуговування агрегата», – зауважує Олександр Миколайович.

Агрегатувати сівалки можна з трактором потужністю від 65 до 150 к. с. Рекомендована швидкість сівби – 9-13 км/год. Витрати пального у такому разі становлять  7-8 л/га.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: