НОВИНИ

На Житомирщині закладають додаткові розсадники, щоб заліснити згарища

29.04.2020 10:02
ліс_садити

У цьому році лісове господарство Житомирщини зазнало великих втрат – усю весну ліси області нещадно нищить вогонь. На сьогодні немає жодного лісогосподарського підприємства, котре б більшою чи меншою мірою не постраждало від лісових пожеж. Про це повідомляє пресслужба Державного агентства лісових ресурсів України, пише agronews.ua.

«Уже сьогодні ми маємо думати, як провести лісокультурну кампанію наступного року, – зауважує начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк.

Управління доручило керівникам усіх лісгоспів в стислі терміни провести додаткове висівання лісового насіння основних лісоутворюючих порід.

За необхідності у підприємствах створять нові тимчасові лісорозсадники, аби забезпечити вирощування садивного матеріалу в тих обсягах, які необхідні для залісення площ згарищ.

“На усіх площах, котрі потребуватимуть заліснення, буде обов’язково посаджений ліс. Було би добре, коли б ще й наші мешканці берегли його та не палили”, – каже він.

Нагадаємо, в Україні обрахують запаси деревини у лісах.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: