НОВИНИ

На Житомирщині висадили третину від запланованого 1 млн дерев по всій Україні

20.10.2020 09:32
img-e1816aafce030bd195d5955ffe1084e4-v-b9

У всіх 20 державних лісогосподарських підприємствах Житомирщини на площі понад 50 гектарів висадили вже понад 300 тисяч штук дерев. В акції прийняли участь більше 600 учасників. Про це повідомляє пресслужба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, пише agronews.ua.

314 тисяч дерев – такий внесок лісівників Житомирщини у реалізацію загальнодержавного проекту «1 000 000 дерев за 24 години» в рамках Всеукраїнської акції «Озеленення України».

“Нинішня дощова погода  навіть дуже сприятлива, – розповів начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк, котрий разом з колективом управління садив сосни та берези в Лугинському держлісгоспі. – Для оцих саджанців, котрі ми нині висаджуємо, кращого не побажаєш     –  і вологи достаттньо і температура повітря оптитмальна. Тож дякую усім, хто долучився сьогодні до озеленення нашого краю. Певен, що наша участь у такому масштабному проекті є важливою.”

Наразі висадили саджанці сосни, дуба, ялини, модрини, берези, клена – загалом 10 порід.

Усі саджанці вирощено у лісових господарствах Житомирщини з насіння, зібраного лісівниками.

Через карантинні обмеження до акції з озеленення долучилося менше людей, аніж могло бути. Проте садили в цей день дерева і представники влади, і громадськості та засобів масової інформації, лише в кількох лісгоспах в заходаж взяла участь учнівська та студентська молодь.

«Це дуже важливо, щоб кожен бажаючий мав можливість долучитись до садіння дерев і таким чином зробити свій внесок у справу озеленення України, – зазначає начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк. – А разом і переконатися, що відтворення лісових насаджень – це важка праця лісівників. Бо посадити саджанець в землю – це лише маленька частинка великої справи. Тепер їх потрібно десятки років ростити, доглядати, охороняти – і це все ляже на плечі працівників лісогосподарських підприємств.»


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: