НОВИНИ

На Житомирщині вирощують перепелів

18.02.2021 14:17
Young quail with eggs on straw on wooden background

У селі Барашівка на Житомирщині вирощують перепелів, на фермі утримують 74 тисячі птахів трьох порід: японська, техаська та маньчжурська. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

За словами зооінженера Олександра Рудика , перепілка є стійкішою до хвороб, порівняно з іншими видами птахів, але з першого дня потребує забезпечення правильною температурою та якісною водою.

“В перший день вона вилуплюється з яйця і ніхто їй не може у цьому допомагати. Якщо допомагати їй вилазити зі шкаралупи – це буде нежиттєздатне пташеня. Його початкова вага після вилуплення – 8 з половиною грамів”, – розповідає Рудик.

У фермерському господарстві у Барашівці вирощують три види перепелів. Техаська біла перепілка несе близько 280 яєць у рік. Крім того, вирощують маньчжурська золотисту і японська яйценосну.

Після того, як перепілки дорослішають – їх сортують і відправляють на клітково-батарейний тип утримання. Сідало перепілки в клітці розташовані під нахилом, тому яйця відразу потрапляють у контейнери, з яких їх вночі забирають.

“Перепелине яйце більш поживне ніж куряче . До того ж яйце перепелине не може бути заражене сальмонельозом”, – розповів Олександр Рудік.

Далі перепелині яйця на 18 діб поміщають у інкубатор. Температура в ньому має бути 37,7 градусів, вологість – 72%. За словами керівника ферми Миколи Кузьменка, попит на перепілок та перепелині яйця в Україні почав зростати.

“Потрібно міняти систему харчування, тобто вживати продукти, які будуть покращувати стан здоров’я та імунну систему. Не секрет, що перепелині яйця – це продукт, який є натуральним, природним імуностимулятором”, – каже Кузьменко.

Нагадаємо, що на Івано-Франківщині переселенці будують відкриту ферму.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: