НОВИНИ

На Житомирщині відновлюють ліс після масштабних торішніх пожеж

29.03.2021 19:05
8d1fb3cea6bfb69e21d5970a8e6824d4

Минає рік від страшних лісових пожеж на півночі Житомирської області, через які постраждали тисячі гектарів лісу та села. Сьогодні в Овруцькому районі, який найбільше постраждав від вогню, продовжують ліквідовувати наслідки. Лісівники зрізають та вивозять згорівші дерева, щоб у майбутньому на цих ділянках висадити нові. Про це повідомляє Житомир.інфо, пише agronews.ua.

На підприємстві закупили додаткову техніку та обладнання. А на території лісового господарства облаштували додаткові штучні водойми.

«У кожному лісництві є пункти збереження пожежного інвентарю на яких проведено доукомплектування та проведено ремонті роботи. Ми додатково закупили цього місяця три плуги, 40 ранців, 40 протипожежних рукавів. Також планується і ми перерахували кошти на дві камери відеоспостереження», – розповідає директор ДП «Овруцьке спеціалізоване лісове господарство» Руслан Бондарчук.

Лісівники кажуть, основними причинами виникнення пожеж є людський фактор.

«Пожежа, яка була вона пішла від села. Люди безпосередньо не розуміють, що вони роблять, можливо, вони й не хочуть цього зробити, але так виходить, десь кинули недопалок, десь старі люди випалюють траву», – додає Бондарчук.

За три тижні на території лісового господарства побудували будинок для цілодобово чергування бригад, яка зможе швидко відреагувати на пожежу. Зараз проводяться ремонтні роботи всередині.

Нагадаємо, що на Чернігівщині заживо згоріли сотні свиней.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: