У Житомирі в теплиці Поліського національного університету органічним способом вирощують шість видів салатів та чотири види пряних трав, які можуть придбати всі охочі. По це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.
«Зараз у нас в теплиці органічним способом вирощують шість видів салатів – дуболистий зелений і дуболистий червоний, маслянисті салати – червоний та зелений, американський коричневий салат, є дуже гарні кучеряві сорти Кармесі. Крім того, реалізуємо чотири види пряних трав, а саме руколу, цибулю шніт, коріандр, петрушку і ще підростає базилік. Ми вирощуємо такі сорти, які дуже важко знайти у Житомирі в маркетах», – зазначила фахівець кафедри технології зберігання та переробки продукції рослинництва агрономічного факультету Поліського національного університету Анна Тютюнник.
За її словами, рослини продають у торф’яних стаканчиках вартістю 18 грн за кущ. Такий салат або пряну рослину можна поставити вдома у воду і споживати у свіжому вигляді.
Рослини висіяли в кінці жовтня і ростимуть вони до закінчення весни. Далі теплицю продезінфікують та законсервують на літні місяці.
Нагадаємо, що в містах Європи популяризується новий агротренд.