НОВИНИ

На Житомирщині різко впало виробництво продуктів харчування

12.05.2020 18:32
На Житомирщині різко впало виробництво продуктів харчування

У січні-березні 2020 року в харчовій галузі промисловості Житомирської області виробництво продукції до минулорічного періоду зменшилося на 8,8% через зниження виробництва напоїв на 9,6%, харчових продуктів – на 8,6%. Про це повідомляє Головне управління статистики у Житомирській області, пише agronews.ua.

«Серед продукції галузі менше виготовлено яловичини і телятини, свіжої чи охолодженої на 22,0%, молока та вершків незгущених й без додавання цукру жирністю більше 1%, але не більше 6%, – на 20,8%, свинини свіжої чи охолодженої – на 19,5%, молока і вершків коагульованих, йогурту, кефіру, сметани, молока та вершків незгущених й без додавання цукру жирністю не більше 1%, молока та вершків незгущених й без додавання цукру жирністю більше 21% – на 17,8–18,1%, печива солодкого (уключаючи сендвіч-печиво; крім частково чи повністю покритого шоколадом або іншими сумішами, що містять какао) – на 11,3%, виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса, субпродуктів чи крові тварин, масла вершкового, сиру свіжого неферментованого – на 8,1–10,2%, хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання – на 4,2%», – йдеться у доповіді.

Однак зазначено, що на 45,8% більше вироблено вод з додаванням цукру і речовин підсолоджувальних чи ароматизуючих інших, тобто напоїв безалкогольних типу лимонаду, оранжаду (уключаючи мінеральні й газовані).

На 38,0% – вод непідсолоджених й неароматизованих; льоду та снігу (крім мінеральних та газованих вод), на 18,0% – печива солодкого, вафель, частково чи повністю покритих шоколадом або іншими сумішами, що містять какао, на 6,7% – сиру тертого, порошкового, голубого та іншого неплавленого.

Нагадаємо, в Україні дорожчають гречка та соняшникова олія.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: