НОВИНИ

На Житомирщині разом із сухою травою спалили і сільраду

10.04.2020 12:32
p_38809_1_slidertop2

В селі Будо-Бобриця на Житомирщині, повністю згоріла будівля місцевої сільської ради. На неї перекинувся вогонь з палаючої сухої трави. Про інцидент повідомила Ємільчинська районна організація Українського товариства мисливців та рибалок у Фейсбук, пише agronews.ua.

Полум’я охопило площу в 1 га і згодом перекинулося на адмінбудівлю. Вогнеборцям знадобилось близько 5 годин, аби загасити вогонь повністю.

“Запам’ятайте, суха торішня трава — не сміття, а частина екосистеми, створена самою природою. Ті, хто стверджують що спалювати траву корисно — помиляються самі і вводять в оману інших. Під час випалювань гине насіння рослин як на землі, так і під землею. Виживає, як правило, найгрубіша трава і бур’ян, заглушаючи при цьому ослаблену іншу флору. Гинуть практично усі живі істоти, що живуть у траві та на поверхні ґрунту”, – звернулися до людей у спільноті.

За підпал сухої трави загрожує адміністративна відповідальність за статтями 77 та 152 закону України. Паліям загрожує штраф від 340 грн до 1360 грн для громадян, а для посадових осіб – від 850 до 1700 грн. 


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: