НОВИНИ

На Житомирщині припинено видобуток бурштину, – ОДА

06.08.2020 14:32
d209a81---

Видобуток бурштину – одна з серйозних проблем у Житомирській області. Час від часу поліція затримує порушників, які займаються нелегальним видобутком «сонячного» каміння. Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу зазначив, що в області повністю зупинений видобуток бурштину. Про це повідомляє zt.20minut, пише agronews.ua.

«На Житомирщині немає видобутку бурштину. Це моя задача на посаді голови ОДА – припинити нелегальне добування цього каміння. Системних порушень, таких як були раніше, – абсолютно точно немає».

Наразі, згідно із Законом України про регулювання видобутку бурштину, через електронні аукціони системи Prozorro готується 23 ділянки на його легальний видобуток.

Ліси в Житомирській області складають 30% від її території. За словами голови ОДА, планується здійснити комплексний аудит лісів. В окремих лісових господарствах та лісництвах цей аудит вже проведено, а саме в Олевському, Народицькому та Попільнянському лісгоспах.

Керівників 3 лісгоспів було звільнено, порушено кримінальні справи. Віталій Бунечко запевнив, що незаконні оборудки з лісодеревиною будуть викриті.

«Ми вже позбулися нелегального видобутку бурштину, позбудемося і лісового браконьєрства. Наголошую на тому, що правоохоронні органи, лісники та обласна державна адміністрація працюють як один злагоджений механізм у протидії злочинності. Я щиро дякую всім волонтерам та активістам, що стежать за ситуацією, ризикуючи своїм життям та викриваючи незаконні дії. Ви – союзники у спільній боротьбі з незаконною вирубкою лісів».


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: