НОВИНИ

На Житомирщині посадовець лісгоспу причетний до незаконної порубки лісу

10.06.2020 13:32
https://agronews.ua/

Працівники Слідчого управління ГУНП Житомирщини під процесуальним керівництвом прокуратури області завершили досудове розслідування щодо головного лісничого одного із лісгоспів області. Чоловіка викрили у низці злочинів, у тому числі службових, пов’язаних із незаконною порубкою лісу.  Своїми протиправними діями чоловік спричинив державі  збитків на загальну суму понад 15 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції, пише agronews.ua.

У ході слідчих та оперативно-розшукових  заходів правоохоронці викрили у вчиненні протиправних діянь лісничого одного із лісгоспів Житомирщини, який обвинувачується у пособництві «чорним лісорубам».

Поліцейські встановили, що протягом 2016 року посадовець вносив завідомо неправдиві відомості до службової документації про розчищення лісу, в тому числі до лісорубних квитків. За його сприяння під виглядом санітарних робіт на визначених ділянках вирубувались здорові дерева.

Загальна сума завданих державі збитків сягнула понад 15 мільйонів гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочате за ч. 5 ст. 27 (Види співучасників), ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу), ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України слідчі поліції завершили. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Санкція статті передбачає максимальне покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: