НОВИНИ

На Житомирщині нарощують еко-ягідництво й експорт заморожених фруктів

26.02.2020 12:02
b3082cdd

На Житомирщині в селах Володимирівка і Суємці будуть вирощувати ягоди за практикою органічного землеробства. Компанія «Кусто Агро» має намір розвивати напрямок садівництва і ягідництва. Про це повідомила директор агропідприємства Тетяна Резоненко, йдеться в повідомленні компанії.

«Підприємство вирощує ягоди в Житомирській області – екологічно чисті, по практиці органічного землеробства, й у Вінницькій області – за типовим принципом вирощування. Під ці культури відведено 220 га », – розповіли в компанії.

Уточнюється, що на Житомирщині в селах Володимирівка і Суємці будуть вирощувати полуницю і смородину.

«Ще один фактор – вдале розташування водойм, оскільки ці культури вимагають значної кількості поливів», – відзначили в компанії.

Щоб організувати експорт, продукцію перевірили на відповідність всім вимогам Держстандарту.

«Підприємство планує вирощувати полуницю по трьом циклам протягом 15 років, смородину – 10 років, вишню – 15 років. Планові показники і технологію вирощування затвердили провідні фахівці агрономічної, інженерної та економічної служб. Продавати будемо, як свіжу ягоду, так і заморожену », – додали в компанії.

У 2020 році підприємство планує залучити до збору врожаю ягід близько півтисячі людей. Також компанія має домовленості з Баранівською ОТО і Калиновським центром зайнятості.

«У минулому році підприємство закупило імпортні саджанці, які дозволили отримати хороший урожай. Велика частина врожаю пішла на заморозку, яку провели на Вінницькому підприємстві Fruktona VN, а також реалізували на внутрішньому ринку і серед працівників компанії. У 2020 році «Кусто Агро» почне експортувати свою продукцію», – підсумували в компанії.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: