НОВИНИ

На Житомирщині ФОП судили за продаж 6 гвоздик під час карантину

05.05.2020 15:04
Cloves Pink Flowers Flowers Carnation Pink Pink

У Бердичеві 32-річна місцева жителька на судовому засіданні пояснювала, чому продавала гвоздики під час карантину. Розглянувши матеріали справи від місцевого відділу поліції, суд встановив, що 29-го березня жінка, зареєстрована як фізична особа-підприємець, продала чоловіку шість живих квіток і таким чином скоїла правопорушення, передбачене ст. 44-3 КУпАП. Про це повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області, пише agronews.ua.

«На суді продавчиня пояснила, що у своєму магазині займається продажем насіння та квітів, і що з 28-го березня, відколи було дозволено торгувати насінням, вона продавала тільки його. У день складення на неї протоколу в її магазині дійсно були гвоздики, які вона збиралась викинути через неналежну якість. Однак чоловік-покупець просто благав продати йому шість квіток на похорон. Також підприємець зазначила, що нині працює лише на доставку та не здійснює продажу з магазину», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що суд узяв до уваги пояснення жінки та свідка, вивчив усі матеріали справи, серед яких – копія доданого до протоколу фотознімка.

«На ньому зображено чоловіка із шістьома гвоздиками в руках, також вбачається, що продавець та покупець були забезпечені засобами захисту, інші покупці були відсутні, у магазині здійснювався продаж насіння».

Зважаючи на обставини та характер правопорушення, враховуючи особу жінки, яка раніше до адмінвідповідальності не притягувалась і має скрутне матеріальне та сімейне становище; з огляду на те, що даним правопорушенням не було нікому заподіяно шкоди, суд вважав за можливе визнати його малозначним.

Тож, на підставі кількох статей КУпАП, суд постановив визнати жінку винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП. Але, відповідно до ст. 22 КУпАП, звільнив її від адміністративної відповідальності, оголосивши усне зауваження. Провадження у справі суд закрив.

Постанова суду стосовно описаної адміністративної справи була оприлюднена у Єдиному державному реєстрі судових рішень (ЄДРСР) 4 травня.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: