НОВИНИ

На Житомирщині фермери розвивають ягідництво

08.07.2021 10:00
lohyna-korystj

Тисяча тонн ягід лохини на рік, 400 гектарів плантацій, 2000 сезонних працівників з довколишніх сіл (у радіусі 50 км). Все це — ферма на Житомирщині. Забудьте про полуницю в Польщі. Тепер є лохина Барвинівки. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат Дмитро Соломчук, пише agronews.ua.

“Для усіх скептиків, які вважають, що у селі не можна заробляти, а високі технології — лише у містах. Тисяча тонн ягід лохини на рік, 400 гектарів плантацій, 2000 сезонних працівників з довколишніх сіл (у радіусі 50 км). Все це — ферма на Житомирщині”, – написав він.

Як повідомив нардеп, раніше тут був старий розвалений колгосп. У близько 900 жителів села не було доходів, не було інфраструктури, доріг. Тепер є і все завдяки сільському господарству.

На цій фермі вирощується близько половини усіх українських врожаїв лохини. Створена зрошувальна система на кожне поле, закуплені автобуси для довезення працівників. Виробництво має найвищий рівень сертифікації і експортує лохину у десятки країн ЄС та Великобританію.

По дорозі до села у рамках Великого будівництва прокладено 8 км асфальтованої дороги (роботи ще тривають). Тут ніколи в житті не було асфальту: люди задихалися в бруді та пилі. Велике будівництво – це не лише дороги, це будівництво нового квітучого села, де панує щастя і радість у домівках, куди повертаються українці.

“Це чудовий приклад того, як сільське господарство та фермерство можуть змінити Україну. Щасливий кожного разу, коли бачу такі підприємства у селах і розумію — за агросектором майбутнє!”, – впевнений Дмитро Соломчук.

Читайте також: Земельна реформа – це яскраве зелене світло для українських фермерів.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: