НОВИНИ

На Житомирщині блогер вчить розводити свиней

05.02.2019 13:19

Блогер-свиновод розказує, як зробити ферму на 1000 свиней з одного поросяти. Фермер у своєму блозі розповідає, як завести свиней і не зганьбитися, пише shotam.infо

В Олександра Дмитрука ферма на 1000 свиней на Житомирщині. 14 років тому він власноруч перетворив покинуті корівники на ферму. Вирощує корми для свиней без жодних мінеральних добрив. Поросята тут живуть, як у природі.

“Свиня хоче купатися у грязюці, це природою закладено, я їй не заважаю, вона так краще росте”, – переконаний Олександр Дмитрук.

У блозі він розповідає, як створити ферму з одного поросяти.

“Якщо будете лише вдавати, що годуєте свиней, вони вдаватимуть, що ростуть”, – жартує Олександр Дмитрук.

Чоловік розказує, які краще обрати породи, корми та навіть миски для свиней.

“Якщо моя діяльність стане для когось імпульсом відкрити свою справу, я буду такий щасливий!”, – ділиться Олександр Дмитрук.

Однією з найголовніших умов успішної роботи свиноферми є створення такого середовища, яке б мінімізувало ризики захворювань свиней. Термін окупності такого бізнесу – близько 5-6 років, він залежить від багатьох факторів: починаючи від генетичних особливостей тварин і закінчуючи умовами їхнього годування. За словами фермера, особливість свиней у тому, що вони не пітніють. У них немає потових залоз. Що вологіше середовище – то легше свині віддавати своє тепло. Свині дуже нагрівають приміщення, тому взимку ми його не опалюють.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: