НОВИНИ

На Житомирщині арабська компанія інвестує $1,5 млн у виробництво органічних добрив

13.04.2021 15:34
105074

Арабська компанія «AAZ TRADING CO» планує інвестувати 1,5 млн дол. США у видобуток на Житомирщині бурого вугілля та виготовлення з нього органічних добрив. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, пише agronews.ua.

“Сьогодні мав дуже предметну розмову з керівником арабської компанії «AAZ TRADING CO» Махфудом Саадом. Предметом обговорення стала реалізація масштабного інвестиційного проєкту вартістю понад $1,5 млн. Йдеться про видобуток та переробку бурого вугілля, а також виготовлення з цієї сировини органічних мінеральних добрив”, – повідомив голова ОДА.

На думку Бунечка, поклади, які для України є безперспективними з точки зору використання їх як палива, можуть стати у нагоді для створення вертикально інтегрованої компанії з декількох підприємств, яка зможе виготовляти продукцію з високою доданою вартістю для потреб аграріїв з України, ЄС та арабських країн.

Цікаво, що Махфуда Саада має великий досвід роботи в Україні. Саме завдяки його інвестиціям познайомилися з сучасними автобусними перевезеннями та кур’єрською доставкою відправлень від компанії «Автолюкс». Зараз бізнес «AAZ TRADING CO» охоплює такі напрямки роботи як: нерухомість, будівництво, загальна торгівля, агросектор, транспорт, пасажирські, вантажні і авіа перевезення.

Наразі інвесторам необхідна підтримка у вирішенні земельних питань. Адже ділянка, яка необхідна для геологічного дослідження та видобутку бурого вугілля зараз не має остаточно визначеного власника. Підприємства, які нею володіли, були ліквідовані у процесі реструктуризації.

“Отже, маємо спільно попрацювати з інвестором та державними органами, щоб оформити всі документи як належить та надати компанії можливість розпочати реалізацію проєкту вже цього року. Цей приклад ще раз підкреслює необхідність державного аудиту земельних ділянок, ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським. Адже не маючи уявлення які землі є на території громад та кому вони належать складно використовувати їх максимально ефективно на благо громад”, – завершив свою думку Бунечко.

Нагадаємо, що в український стартап інвестували 150 тис дол США.


Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: