НОВИНИ

На Житомирщині злива позмивала городи у селян

04.05.2020 18:02
p_366225_1_slidertop2

У селищі Ружин рятувальники надавали допомогу по відкачці води з підтоплених зливою приватних обійсть. Про це 4 травня повідомила пресслужба управління ДСНС в Житомирській області, пише agronews.ua.

«До служби порятунку «101» смт Ружин надійшло повідомлення про те, що необхідна допомога рятувальників у відкачці води з двох приватних обійстя у райцентрі, які затопило через значні опади. На місце події виїхали фахівці 21-ї Державної аварійно-рятувальної частини», – йдеться у повідомленні.

Виявилось, що власники поробили земляні насипи, щоб вода з дороги не заходила у двір. Проте вони навпаки затримали її, через що рівень води піднявся і затопив будинки.

Аби допомогти громадянам рятувальники використали мотопомпу. Окрім цього, фахівці ДСНС прокопали траншеї, щоб вода швидше відходила. За годину рятувальники осушили обійстя, відкачавши понад 400 куб.м води.

Також сьогодні, 4 травня, ружинські рятувальники допомогли місцевій багатодітній родині, відкачавши близько 5 куб.м замуленої води з їхньої криниці.

За даними Житомирського обласного центру з гідрометеорології, упродовж періоду з 30 квітня по 4 травня найбільші опади спостерігались в південних та східних районах області.

«30 квітня – 3 травня 2020 року на Житомирщині змінився характер погоди: після тривалого посушливого періоду серія атмосферних фронтів, які перетинали територію області з південного заходу, спричинили рясні дощі, грози, в окремих районах град. Особливого впливу зазнали південні та східні райони області, де випала найбільша кількість дощу», – йдеться у повідомленні ЦГМ.

Четвертого травня зливи різної інтенсивності пройшли по центральним, східним та західним регіонам України. У низці населенних пунктів на Житомирщині потоки води позмивали насадження на присадибних ділянках. Збитки уточнюються.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: