НОВИНИ

На Зборівщині перевіряють курей на пташиний грип

24.01.2020 10:01
poultry_exchange_featured

На птахопереробне підприємство у Зборівському районі завезли курей з Вінницької області. Зараз забиту птицю зберігають у холодильних камерах підприємства. Фахівці Держпродспоживслужби відібрали зразки курячого м’яса та надіслали їх до Державного науково-дослідного інституту ветеринарно-санітарної експертизи в Києві, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тернопільській обласній державній адміністрації начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в області Володимир Марків повідомив, що що на птахопереробне підприємство, яке функціонує на території області завезли курей з карантинної зони Вінничини.

Аби не допустити поширення пташиного грипу у нас, члени Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній райдержадміністрації прийняли рішення утилізувати дану партію курей. Відповідно, було проведено комплекс протиепізоотичних заходів, дезінфекцію приміщень, а працівникам провели роз’яснювальну роботу. Загрози поширення небезпечної недуги немає.

Фахівці Держпродспоживслужби відібрали зразки курячого м’яса та надіслали їх до Державного науково-дослідного інституту ветеринарно-санітарної експертизи в Києві. Там мають зробити повторне дослідження на грип.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: