НОВИНИ

На Запорізькій митниці викрито схему зловживань ціною в 42 млн грн

29.09.2021 09:33
Zloupotreblenie-vliyaniem-1024x684

Служба безпеки України викрила схему зловживань, організовану посадовцями Запорізької митниці. Внаслідок їхніх дій державі завдано багатомільйонні збитки. Усе це через навмисні порушення процедур адміністративних стягнень. Про це повідомляє СБУ, пише agronews.ua.

За попередньою інформацією, зловмисники започаткували схему ще у 2019 році. Вона «базувалася на співпраці» з недобросовісними підприємцями, які порушували правила митного оформлення вантажів.

Лише за одним із встановлених фактів, через службове «недбальство» посадовців, державний бюджет недоотримав майже 42 мільйони гривень. Це відбулося через те, що службовець митниці не виконав своїх обов’язків належним чином і не передав у встановлений термін матеріали про адміністративне правопорушення до суду.

Таким чином, адміністративне провадження закрили на підставі закінчення строків накладення стягнення.

Наразі одному із співробітників Запорізької митниці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі з документування низки схожих правопорушень та виявлення і притягнення до відповідальності всіх причетних до схеми осіб.

Викриття протиправної діяльності проводилося спільно з Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Мелітополь, за процесуального керівництва прокуратури області.

Нагадаємо, що Оприлюднено оновлені ціни на соняшникову олію.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: